Prosjektet

Vårlitunet

På Vårlitunet boligsameie prosjekteres 60 nye leiligheter med moderne og arealeffektive romløsninger. Leilighetene er fordelt på totalt syv frittstående bygg i to etasjer med tradisjonell som hensyntar den etablerte bebyggelsen og de landlige omgivelsene.
Er du tidlig ute vil du få muligheten til å påvirke overflater og innredning gjennom egne tilvalg, og slik forme interiøret til din nye drømmeleilighet.

 

Gode solforhold

Leilighetsbyggene oppføres i rekker med store horisontale avstander som gir et luftig og åpent preg internt i sameiet, samtidig som de svært gode solforholdene ivaretas. Leilighetenes plassering er i tillegg tilbaketrukket i forhold til hovedveier, jernbane og trafikk, slik at omgivelsene oppleves rolige og fredfylt.

Beliggenhet og nærområdet

På Vårlitunet vil du bo tilbaketrukket blant både veletablert og ny boligbebyggelse midt i Halmstad og Rygge. Dette er et spennende vekstområde som opplever stor popularitet og økt tilflytting. Her møter du både barnefamilier, unge etablerere og godt voksne som har flyttet fra en enebolig til noe mer lettstelt og praktisk. Denne varierte sammensetningen legger grunnlaget for et godt bomiljø som du selv også kan bli en del av.Så nær som de fleste fasiliteter og tilbud i Halmstad er lett tilgjengelig innenfor en radius på få hundre meter. For en liten familie er det spesielt verdt å merke seg nærheten til barneskolen med idrettshall og kunstgressbane, og ikke minst også den nye tufteparken – en moderne aktivitetspark med masse boltreplass for barna og et naturlig samlingspunkt i nærmiljøet.

I det utvidede nabolaget finner du både to dagligvareforretninger, konditori, apotek og en håndfull småforretninger, samt et tjenestetilbud innenfor personlig pleie som til sammen langt på vei dekker de fleste hverdagslige behov.

Skal du med toget, er det kjekt å vite at Rygge stasjon er lett tilgjengelig kun gode 700 meter unna på fortau og smågater gjennom nabolaget. Fra stasjonen er reisetiden videre til Oslo S i dag på like over 50 minutter, og etter den planlagte utbyggingen av jernbanen vil reisetiden reduseres betraktelig.

Langs Ryggeveien finner du i tillegg holdeplass for TIMEkspressen mellom Oslo og Sarpsborg, og ved E6 stopper Flybussekspressen til Gardermoen. Med bil er det svært enkel tilgang til E6 og kun gode fem minutter til de urbane områdene omkring Moss.

Fra Halmstad får du et svært godt utgangspunkt for utflukter i det solrike og frodige Ryggelandet med historisk tyngde og et stort antall turmuligheter. Her ligger også Evje Golfpark som er blant landets mest anerkjente golfbaner og har vakkert banelandskap helt ned til vannkanten. Veien er heller ikke lang til sommerperler som Larkollen og Fuglevik langs kysten.

Moderne leilighetstyper

Det er to størrelse leiligheter i Vårlitunet, den ene er på 75 kvadratmeter og den andre er på 35 kvadratmeter. Felles for begge er gjennomgående romløsninger med moderne og arealeffektiv utforming. Leilighetene på 75 kvm finnes i to alternative løsninger. En med åpen stue og kjøkkenløsning og en med tilbaketrukket kjøkken i et eget separat rom.
Første byggetrinn vil bestå av bygg B og G, som inneholder leiligheter på 75 kvm.
Leilighetstype 75kvm Type 1 inkluderer to soverom av gode størrelser og en stor sosial sone bestående av stuen og kjøkkenet. Denne er et godt valg for en liten barnefamilie, eller deg som ønsker noe litt mindre og mer lettstelt etter mange år i en større enebolig.
Leilighetstype 75kvm Type 2 inkluderer også to soverom av gode størrelser, men hvor kjøkkenet har byttet plass med et av soverommene. Dette gir et lukket kjøkken med en mer tilbaketrukket opplevelse.
I stuen er det rom for flere individuelle sittegrupper og det godt med gulv plass. Store vindusflater mot sydvest gir den sosiale sonen en lys atmosfære på dagtid, og sommerstid fungerer i tillegg uteplassen på terrassen eller balkongen nærmest som en forlengelse av stuen.
Leilighetens bad og en innvendig bod er samlet i praktisk nærhet omkring gangen og entréen, med god distanse til samlingsrommet.
Et stort pluss er også de medfølgende uteplassene på enten terrasse eller balkong, avhengig av om leiligheten ligger på bakkeplan og har enkel adkomst uten trapper, eller i andre etasje der utsynet til gjengjeld er bedre og utearealet litt større. Fra uteplassen kan du få med deg solens gang andre del av dagen sommerstid og samtidig få fullt utbytte av sameiets tilbaketrukkede plassering.